Uw wordpress website sneller maken?

  1. Home
  2. Wordpress
  3. Uw wordpress website sneller maken?

Uw WordPress website sneller maken?

U heeft een WordPress website en deze werkt naar behoren, maar u zou graag willen dat de website sneller wordt. Snelheid is zeer belangrijk voor een goede internet ervaring / conversie en voor de positie binnen Google . Om een snelle WordPress website te realiseren zijn er een aantal stappen die u kunt uitvoeren.

Ten eerste is het belangrijk om in kaart te brengen hoe de huidige snelheid van de website is. Op het internet zijn vele tools/programma’s om de snelheid van een website te meten.

Een goede website hier is ‘tools.pingdom.com’. bij deze website krijgt men een duidelijk beeld van de snelheid van de website. Bovendien krijgt u inzicht in de tijd dat het kost om bepaalde onderdelen te laden.Een andere tool is gtmetrix.com welke op een aantal andere factoren let. tot slot is er natuurlijk Google pagespeed insights.

Deze laatste laat zowel de snelheid op desktop als mobiel zien. en is eveneens een ranking indicator. d.w.z. Een snellere website heeft een grotere kans om een goede positie te krijgen binnen de zoekresultaten.

 

De wijze waarop de website gemaakt is & hoe deze verder geoptimaliseerd bepaald de score.
Hieronder een aantal tips om het maximale uit uw website te halen.

Ontbreekt het u zelf aan kennis laat ons u dan helpen middels onze wordpress onderhoud service bij uw bestaande website of door uw website te laten maken door remedia.nl

Het is in grote mate afhankelijk hoe uw website is opgezet wat hier de maximale score mogelijk is neem contact op voor een gratis indicatie / controle voor uw website.

Maakt u gebruik van ons all-in pakket?
dan zorgen wij bij oplevering voor deze onderstaande zaken:

 

Afbeeldingen verkleinen

Het is zeer belangrijk om de website grootte zo laag mogelijk te houden. Aangezien HD afbeeldingen zeer veel MB kunnen zijn is het niet verstandig om dit originele grote bestand op de website te zetten. Verklein daarom zelf de afbeelding (zorg dat deze de ware grootte zijn & zo klein mogelijk qua bestandsgrootte ) en gebruik een plugin om de afbeeldingen nog extra te verkleinen.

Een extra optie is om de Lazy Loading toe te voegen die ervoor zorgt dat alleen de afbeeldingen worden geladen die op dat moment voor de bezoeker zichtbaar zijn. Als de bezoeker verder scrolt worden de andere afbeeldingen pas geladen.

Maak gebruik van een caching plugin

Een Cache Plugin is een veelgebruikte plugin die zijn werk goed doet. De plugin zorgt ervoor dat de bezoeker niet alle gegevens hoeft te laden aangezien de cache (tijdelijke opslagplaats) al een deels heeft opgeslagen.

Verwijder onnodige plugins

Iedere plugin die men download zorgt voor extra code in de website en extra code zorgt ervoor dat de website minder snel wordt omdat deze code ook geladen moet worden. Verwijder dus plugins die toch niet meer gebruikt worden.

Wanneer men veel plugins heeft, maar deze wel wil blijven behouden kan men ervoor kiezen om een organizer plugin te gebruiken . Deze zorgt ervoor dat men kan instellen op welke pagina’s welke plugins worden geactiveerd. Er zijn immers niet op elke pagina alle plugins nodig. De standaard instellingen van WordPress zijn dat iedere plugin op iedere pagina wordt geladen, wat bijvoorbeeld voor een contact plugin totaal onzinnig is.

Database opschonen

In de database van uw WordPress website wordt alle informatie bewaard. Dat is informatie die makkelijk te veranderen moet zijn, zoals de inhoud van de pagina’s en berichten, maar ook reacties van bezoekers, instellingen, etc. vaak is hier nog veel oude informatie aanwezig wat de website zeer kan vertragen.

Gecomprimeerde bestanden

Hoe de code is opgebouwd zal veel uitmaken, immers des te korter des te sneller de website. men kan HTML / CSS / JS code op veel verschillende manieren toepassen. Ook kunnen bestanden via (zip) compressie & zogenoemd minifying verkleind worden. ook de volgorde waarin scripts worden geladen is van invloed op de snelheid, laad bij het opstarten enkel die scripts die nodig zijn.

Snelle WordPress hosting

Dan heeft u alle moeite gedaan en de bovenste zaken aangepast en dan komt u erachter dat men bij een langzame hosting provider zit. Het lijkt dan allemaal weinig op te schieten aangezien hosting een belangrijk onderdeel in de snelheid van de website is. Als u naar een hosting partij gaat die zich specialiseert in snelheid is de kans sterk aanwezig dat uw website zomaar twee keer zo snel wordt.

Wij bieden snelle wordpress hosting welke direct aansluit op uw behoefte.

Content Delivery Network (CDN)

Normaal worden afbeeldingen en scripts ingeladen vanaf onze/uw eigen server. Een Content Delivery Network (CDN) is een externe hosting partij die al jouw statische inhoud (plaatjes, pdf’s, scripts) kopieert en aanbiedt op verschillende locaties in de wereld.

Headless WordPress & AMP pagina`s

In bepaalde gevallen is het een optie om te kijken naar geavanceerde technieken zoals Headless WordPress & AMP pagina`s, niet alle websites zijn hiervoor geschikt, we informeren u hier graag over of dit in uw geval een goede mogelijkheid is.

In het kort :
Bij headless wordpress is de website opgebouwd uit statische paginas de administratie/beheer is hierbij volledig losgekoppeld van de website dit heeft een snelheidswinst omdat informatie niet meer uit een database moet worden gehaald.

Gebruik van AMP pagina`s maakt het mogelijk zeer grote snelheid te behalen op mobiel + een aantal extra voordelen binnen de google mobile weergave. Maar AMP heeft beperkte mogelijkheden qua functies /ontwerp & scripts .

 

Een compleet All-in pakket €295,-

Ontwerp van uw maatwerk website
Zelf eenvoudig aanpassingen maken of stuur aanpassingen naar ons door!
Geen omkijken naar technisch onderhoud /updates
Hosting, domeinnaam, e-mail & 24/7 support

 

All-in website laten maken pakketOfferte aanvragen