Emailaccount toevoegen aan hotmail / live

  1. Home
  2. Email
  3. Emailaccount toevoegen aan hotmail / live

Emailaccount toevoegen aan hotmail/live

Het kan soms handig zijn om je emails in Hotmail.com te ontvangen en te versturen. Hotmail heeft de functionaliteit om een bestaand email account toe te voegen aan je Microsoft-account. Hoe je dit kunt doen, leggen we je in deze handleiding uit.   Let op, middels dit stappenplan zorg je er voor dat nieuwe emails in je Hotmail mailbox terecht komen en je hier vandaan ook kunt mailen. Verzonden emails worden niet opgeslagen en zijn niet in te zien, dit is een bekend probleem bij Hotmail die ze helaas niet gaan aanpakken.

Stap 1

Ga om te beginnen naar Hotmail.com, log hier in met een reeds bestaand Microsoft-account. Heb je nog geen Microsoft-account? Klik dan op “Maak er een” om er eentje aan te maken.

Zodra je bent ingelogd, ga je naar het tandwiel-icoontje rechtsboven op de pagina, klik hierop en selecteer de optie “Opties“.

Hotmail

Stap 2

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer nu in de linker balk: E-mail > Accounts > Verbonden accounts.

Hotmail

Stap 3

Je vindt hier de mogelijkheid om een “ander e-mailaccount” toe te voegen. Klik hierop:

Hotmail

Stap 4

In het venster dat je nu voor je ziet, zie je de velden E-mailadres en Wachtwoord. Vul hier je e-mailadres bij ons in en het wachtwoord dat je daarbij hebt aangemaakt.

Hotmail

Stap 5

Je krijgt nu de keuze of je een IMAP of POP3 verbinding wilt gebruiken. Wij kiezen in deze handleiding voor IMAP. Dit omdat bij een POP3-verbinding de email worden gedownload en hierdoor (afhankelijk van de instellingen) ook direct van de server worden verwijderd. In tegenstelling tot POP3 worden bij een IMAP-verbinding de mails niet gedownload, maar direct gesynchroniseerd met de mailserver, wat vaak beter werkt. Ga na de keuze voor IMAP door naar de volgende stap.

Hotmail

Stap 6

Je ziet nu een pagina waar je de account- en servergegevens dient op te geven. Vul ze in zoals in dit voorbeeld. Het servergedeelte dien je net zo in te vullen als wij hieronder hebben gedaan. De accountgegevens dien je uiteraard naar je eigen gegevens aan te passen.

Hotmail

Stap 7

Let erop dat je bij versleuteling SSL selecteert en de poorten 993 (inkomend) en 465 (uitgaand) invult! Standaard staan de instellingen die Hotmail aangeeft namelijk nog niet goed.

Als je nu verder gaat en geen foutmeldingen te zien krijgt, is je account succesvol toegevoegd. Je kunt nu bij het versturen van e-mail kiezen voor je andere e-mailadres:

Hotmail

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je email account toegevoegd aan Hotmail.

Een compleet All-in pakket €295,-

Ontwerp van uw maatwerk website
Zelf eenvoudig aanpassingen maken of stuur aanpassingen naar ons door!
Geen omkijken naar technisch onderhoud /updates
Hosting, domeinnaam, e-mail & 24/7 support

 

All-in website laten maken pakketOfferte aanvragen