Emailaccount toevoegen aan Gmail

  1. Home
  2. Email
  3. Emailaccount toevoegen aan Gmail

Emailaccount toevoegen aan Gmail

Soms kan het gemakkelijk zijn om het emailverkeer via Gmail te laten lopen. Gmail heeft de functionaliteit om een bestaand emailaccount toe te voegen aan uw account binnen Gmail. Hoe u dit doet leggen we in deze handleiding uit.

Ga om te beginnen naar https://gmail.com, log hier in met een bestaand Google account.

Zodra U bent ingelogd bent ga naar het gereedschaps icoontje rechts op de pagina, klik hierop en selecteer “Instellingen”.

 


U komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer boven in het menu “Accounts”. Vervolgens krijgt men de mogelijkheid om een eigen POP3 account toe te voegen, klik hierop.

 

 

 

 

 

 

Er opent nu een nieuw venster, in dit venster geef uw emailadres in.

Daarna krijgt men de mogelijkheid om de emailgegevens in te geven. Bij gebruikersnaam en wachtwoord geef het eigen emailadres en het bijbehorende eerder ontvangen wachtwoord in. Zorg dat bij “POP-server” hetzelfde staat ingegeven als in het voorbeeld. Daarnaast selecteert u poort 995 en vink het vinkje bij de beveiligde verbinding aan. Klik nu op “Account toevoegen”.Men krijgt nu de melding te zien dat het toevoegen geslaagd is. Krijgt u een andere melding te zien dan zijn mogelijk de ingevoerde gegevens onjuist of de betreffende domeinnaam is nog niet zo lang geleden gekoppeld / geactiveerd. Wanneer u ook emails wil versturen (met de eigen domeinnaam als afzender) via Gmail volg de volgende stappen.

 

 


Voer de naam in waarmee de emails verstuurt dienen te worden en klikt op “Volgende stap”.

 

 


Geef bij “SMTP-server” de gegevens in zoals weergegeven staan in de afbeelding hieronder. Selecteer poort 465 en geef weer de inloggegevens van uw emailaccount in (dit zijn dezelfde gegevens als boven). Daarnaast selecteert u “Beveiligde verbinding via SSL”.

 

 

U krijgt nu een scherm te zien waar u een controlegetal dient over te nemen vanuit het emailaccount, typ het over en klik op controleren om het toevoegen van het emailaccount te doen slagen.

Gefeliciteerd! er is hebt zojuist uw emailaccount toegevoegd aan Gmail. Mocht u tegen problemen aan lopen dan helpen graag!

Een compleet All-in pakket €295,-

Ontwerp van uw maatwerk website
Zelf eenvoudig aanpassingen maken of stuur aanpassingen naar ons door!
Geen omkijken naar technisch onderhoud /updates
Hosting, domeinnaam, e-mail & 24/7 support

 

All-in website laten maken pakketOfferte aanvragen